Om Festivalen

Vestpark Festival – historie

Vestpark Festivalen har eksisteret siden juni 1978. De bærende kræfter var dengang Langå Musikforening, en forening der støtter lokale bands, bl.a. ved at stille øvelokaler til rådighed. I dag har Vestpark Festivalen sin egen bestyrelse og organisation, men en del af et evt. overskud gives forsat som støtte til musik- og kulturarrangementer i Langå by og omegn.

Hovedideen er, og har altid været, at give lokale bands – uanset musikstil – muligheden for at optræde for et større publikum, samt at skabe en tilbagevendende musikbegivenhed, hvor folk i alle aldre får en god kulturoplevelse i form af først og fremmest musik, men også teater og gøgl.

Vestpark Festivalen er desuden kendt for at engagere nye danske bands, som står overfor et gennembrud. Det er derfor også altid blevet prioriteret at trække den gode musik til Langå fra alle dele af landet, gennem et eller to kendte bands. Vestparken har således været stedet, hvor kendte navne som Carpark North, Marie Frank, Saybia, Naturel Born Hippies, Sparkling June og Ginger Ninja har spillet foran et større publikum for første gang.

Rammen om festivalen er den dejlige Vestpark i skoven bag Langå. Stedet hvor byens borgere i generationer har samles til grundlovsfest, 1. maj taler og andre arrangementer. De store træer der omkranser festpladsen skaber en intim stemning og skærmer af for lyden.

Festivalen har gennem alle årene nydt stor opbakning fra Langå bys borgere, det lokale erhvervsliv og Langå Kommune – nu Randers Kommune; en vigtig faktor i musikfestivalens lange liv!

Hvor

Vestpark Festival

Parkvej

8870 Langå

Her ligger vestpark

Comments are closed