Om Vestpark Festival

Vestpark Festival – historie

Vestpark Festival har eksisteret siden juni 1978. De bærende kræfter var dengang Langå Musikforening, en forening der støtter lokale bands, bl.a. ved at stille øvelokaler til rådighed. I dag har Vestpark Festivalen sin egen bestyrelse og organisation, men en del af et evt. overskud gives fortsat som støtte til musik- og kulturarrangementer i Langå by og omegn.

Hovedideen er og har altid været at give lokale bands – uanset musikstil – muligheden for at optræde for et større publikum, samt at skabe en tilbagevendende musikbegivenhed, hvor folk i alle aldre får en god kulturoplevelse i form af først og fremmest musik, men også teater og gøgl.

Vestpark Festivalen er desuden kendt for at engagere nye danske bands, som står overfor et gennembrud. Det er derfor også altid blevet prioriteret at trække den gode musik til Langå fra alle dele af landet, gennem et eller to kendte bands. Vestparken har således været stedet, hvor kendte navne som Carpark North, Marie Frank, Saybia, Natural Born Hippies, Sparkling June og Ginger Ninja har spillet foran et større publikum for første gang.

Rammen om festivalen er den dejlige Vestpark i skoven bag Langå. Stedet hvor byens borgere i generationer har samledes til grundlovsfest, 1. maj-taler og andre arrangementer. De store træer, der omkranser festpladsen, skaber en intim stemning og skærmer af for lyden.

Festivalen har gennem alle årene nydt stor opbakning fra Langå bys borgere, det lokale erhvervsliv og Langå Kommune – nu Randers Kommune. Og den opbakning er en vigtig faktor i musikfestivalens lange liv!

Hvor

Vestpark Festival

Parkvej

8870 Langå

Grundet Vestpark Festivals placering er hverken adgang til pladsen eller toiletfaciliteter handicapvenlige, og der er heller ikke mulighed for at sætte telt op.

Her ligger vestpark

Comments are closed.